lauantai 2. helmikuuta 2013

LASTEN TEKEMÄÄ: Helpot pikkuleivät


Lähdin kuopuksen kanssa synttäreille ja sillä aikaa tyttömme halusivat leipoa jotain herkkuja itselleen. Sovittiin että tekevät jotain helppoa tällä kertaa esim. muffineita tai  pikkuleipiä, jotka eivät välttämättä  tarvitse edes sähkövatkainta.Tytöt olivat sitte googletelleet pikkuleipäohjeita ja päätyivät tähän  helppoon pikkuleipä ohjeeseen, joka löytyy Dr.Sugar blogista
Tytöt myös halusivat itse kuvata  keksinsä ja varmistelivat että laitanhan varmasti kuvan ja ohjeen blogiin. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tytöt lisäsivät pikkuleiville hymynaamat suklaahipuista.

Tässä ohje suoraa sieltä kopioituna

Helpot pikkuleivät

Ohje:
4dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
2dl sokeria
200g voita
1 kananmuna
1tl kanelia
1. Sekoita kaikki aineet kunnolla toisiinsa käsin ja muotoile niistä n. 8x8 cm pikkuleipiä pellille.
2. Paista noin 200 asteessa kullanruskeiksi.

13 Comments:

 1. Tälläiset superhelpot ohjeet on mun mieleen kun en itse osaa kauheasti leipoa. Monet blogit on täynnä toinen toistaan hienompia kakkuja,niitä on kiva katsoa mutten koskaan osaisi tehdä.Nämä menee kokeiluun.

  VastaaPoista
 2. Kiva että löytyi sinulle sopiva respti.

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat hienoja! Varsinkin, kun kerrankin löytyi ohje, jossa vispikonetta ei tarvitse käyttää (meidän muksu tulee ihan hysteeriseksi sen äänest ja tuntuu, että kuulee sen jopa kilometrien päähän) EIKÄ vatkata kättä tunnottomaksi :) Menee heti kokeiluun, än yy tee nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löytyi mieluinen ohje. Testaappa myös Helmin helppoja mustikkamuffineja joihin ei myöskään tarvita vatkainta.

   Poista
 4. Hmm.. Täytyy kokeilla. Montako pikkuleipää tuosta määrästä aineksia tulee?

  VastaaPoista
 5. Tuli lyhyellä varotusajalla vieraita soittivat vartti ennen tulemista. Eikä ollu mitään tarjottavaa kahvinkanssa. Si tää ohje löyty ja pysty huokaseen helpotuksesta. Oli nppee tehä ja vieraat tykkäs. Hyvin meni kaupaks. Ittelle jäi iltateen kanssa peräti yks keksi. :D Vaik kerroinkin ohjeen kahdella. :)

  VastaaPoista
 6. Onnistuisikohan ilman kananmunaa? Olisi vielä helpompi viisivuotiaan innokkaan leipurin tehtäväksi.

  VastaaPoista
 7. Ihania pikkuleipiä❗

  VastaaPoista
 8. Montako pikkuleipää tuolla ohjeella tulee? Isänpäivälahjaksi ajattelin koulussa lasten kanssa tehdä.. Osaisi vähän suhteuttaa kuinka monin kertaisena ohje kannattaisi tehdä..

  VastaaPoista
 9. Tein näitä äsken hitusen soveltaen. Minulla tuli 22kpl. En ole vielä ole maistanut, mutta tuoksu on huumaava. Kiitos kivasta reseptistä!

  VastaaPoista
 10. Todella hyvää ja helppo tehdä.

  VastaaPoista