tiistai 13. toukokuuta 2014

Suklaakakku
Kevät on juhlien aikaa ja juhlapöydät notkuvat monenmoista herkkua. Tämä ilman liivatetta tehtävä kakku valmistuu pienellä vaivalla ja voit tehdä sen jo edellisenä päivänä valmiiksi tai mikä parasta vaikka pakastaa ja ottaa sulamaan juhlia edeltävä iltana jääkaapiin ja tehdä vaan koristelun juhlapäivänä.

Pandan suklaat on olleet minulla käytössä jo vuosia. Tähänkin kakkuun käytin Pandan tumma-, maito-, ja valkosuklaata. Koristelun tein nopeasti Pandan Pop Crunchy herkkupalleroilla. Näitä Pop palleroita on monia muunkinlaisia ja ne kaikki käyvät loistavasti tähän kakkuun.
Pandan kampanjasivulla on muuten käynnissä suklaa-aiheinen leivontakilpailu, johon kannattaa osallistua, pääpalkintona on yleiskone, lisäksi muitakin palkintoja.
Suklaakakku

pohja:
150 g suklaakeksejä
50 g sulatettua voita

Murskaa keksit ja sekoita siihen sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.18-20 cm) pohjalle. Laita vuoka kylmää täytteen valmistuksen ajaksi

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
130 g Pandan tummaa suklaata
130 g Pandan maitosuklaata
130 g Pandan valkosuklaata

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto. 
Jaa seos kolmeen osaan.
Lisää yhteen osaa sulatettu tummasuklaa, yhteen sulatettu maitosuklaa ja viimeiseen valkosuklaa.
Laita keksiseoksen päälle ensin tummasuklaa seos, sen jälkeen maitosuklaaseos. 
Viimeinen kerros on tarkoitus pursottaa kakun päälle joten tässä vaiheessa laita seos pursotinpussiin ja nosta hetkeksi kylmään sekä kakku että pursotinpussi. Kun maitosuklaaseos on hiukan jähmettynyt ja samoi valkosuklaaseos pursotinpussissa, voit pursottaa sen kakun päälle.

Jos haluat pakastaa kakun niin tässä vaiheessa voit laittaa sen kelmulla peitettynä pakastimeen.
Muussa tapauksessa n.2 tunnin kuluttua voit irrottaa irtopohjavuoan reunat ja koristella kakun esim. Pandan Pop Crunchy palleroilla.


Yhteistyössä:4 Comments: