keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kookoksenmakuiset ananaspiiraat

Mielessä on pyöriny jo pitkään makeat pasteijatyyppiset piiraat, Nyt kun pääsin mukaan Blogiringin ja Del Monten kampanjaan kehittelemään reseptiä uusista makuanaksista, niin siitähän se ajatus sitten lähti. 

Del Monte on tuonut markkinoille makuananaspaloja, jotka sopivat sellaisenaan vaikka välipalaksi tai loistavasti myös leivontaan.


Kookoksenmakuiset ananaspiiraat


Taikina:

250 g huoneenlämpöistä voita
250 g maitorahkaa
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja maitorahka esim. puuhaarukalla sekaisin.
Lisää vehnäjauhoja ensin. 4 dl joihin leivinjauhe lisätty. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja jos tarpeen Taikina ei saa olla tarttuvaa, Vältä sekoittelemasta liikaa. Voit sekoittaa jauhoja myös kädellä.

Anna taikinan levätä viileässä sen aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte;

1 prk ( 235 g ) Del Monte ananaspalat kookoksenmakuisessa sokeriliemessä 
1 dl puuroriisiä
vettä
sokeria maun mukaan

Keitä puuroriisi pakkauksen lisäkeriisin keitto-ohjeen mukaan, mutta käytä ananaspalojen sokeriliemi osana nestettä eli lisää liemen määrään sen verran vettä että riisimäärään on ohjeen mukaan tarvittava määrä nestettä. Vettä tarvitaan n.2 dl.

Lisää riisin sekaan pieneksi pilkotut ananaspalat ja sokeria jos haluat lisää makeutta. 

Kauli taikinasta levyksi ja ota esim. pyöreällä muotilla paloja taikinasta. Laita täytettä reilu lusikallinen palalle ja sulje piiras puolikuun muotoon . Taikinan reunaa voi kevyesti kastella vedellä, jotta reunat tarttuvat paremmin kiinni.

Tee kuoreen viilto tai reikiä esim.haarukalla ja voitele kananmunalla. 

Paista 225 asteessa n.15 min.Näitähän on sitten helppo tuunailla muilla  Del Monte ananaspaloilla esim. vaniljan- tai sitruunanmakuisilla.


Yhteistyössä Blogirinki ja Del Monte0 Comments:

Lähetä kommentti