maanantai 28. huhtikuuta 2014

Brunssi ja hyvää kahvia

Meidän perheessä ei viikonloppu aamuisin kiirehditä aamiaiselle niinpä brunssi sopii meille aivan loistavasti. Jokainen perheenjäsen heräilee hiukan eri aikaan ja suurinosa ei heti herättyään syömistä kaipaa. Brunssivalmistelut on kiva tehdä koko perheen kanssa yhdessä.
Brunssille on kiva koota jokaisen toiveiden mukaisia herkkuja ja brunssista valmisteluineen tulee kiva yhteinen hetki.Lähdin innolla mukaan tähän Blogiringin kamppikseen kun kuulin sanat Paulig ja kahvi. Jokainen minut tunteva tietää illainen kahvikissa olen. Kahvia kuluu aamusta iltaan aikamoinen määrä. Useimmiten nautin lattea ja Pauligilta onkin tulossa nyt toukokuussa markkinoille uusi Paulig Cupsolo Lattensia, joka valmistaa laten tuoreesta maidosta.

Menossa on myös Instagramissa ja Twitterissä kilpailu, jossa voit voittaa kyseisen Paulig Cupsolo Lattensia laitteen omaksi ja ihanan brunssihetken ystävien kanssa.  Lisätietoa kilpailusta täältä http://www.paulig.fi/kahvijutut/cupsolobrunssi

Brunssimenu

 • Pekoni-kananmunapaahtiskupit
 • Parsa-Serranonkinkkukääreet
 • Croissantit
 • Mango-banaanismoothiet
 • Nutella-tai tuorejuustomansikka leipärullat
 • Mansikoita
 • Hyvää kahvia ja teetä
Pekoni-kananmunapaahtiskupit valmistuu nopeasti.


Painele paahtoleivät, joista kuoret leikattu pois muffinipellille. Laita alimmaiseksi paistettu pekoni ja sen päälle kananmuna, kaikki valkuainen ei aina mahdu, joten varovasti kannattaa valkuaista laitella ettei tule yli. Paista uunissa 200 asteessa kunnes kananmuna on hyytynyt, Aikaa en muistanut katsoa ;)

Nämä leipärullat vei meidän sydämet, oli niin herkkua ja täytteitähän voi vaihdella sitten ihan mitä milloinkin sattuu olemaan tai tekee mieli. Meillä näissä oli toisissa nutellaa ja tuoreita mansikoita, toisissa vaniljasokerilla maustettua tuorejuustoa ja mansikoitaLeivistä kuoret pois, kannattaa hiukan litistää leipiä kaulitsemalla kaulimella.
Levitä nutella tai tuorejuusto leivälle ja lisää mansikan paloja. Rullaa tiukasti rullalle.
Sen jälkeen kasta pöyräytä kananmunassa ja paista pannulla kauniin ruskeaksi. Lopuksi pyörittele kaneli-sokeriseoksessa.


Ja sitten nautitaan. Ihanan mansikkaisia leipärullia ja espressoa <3Yhteistyössä Paulig9 Comments:

 1. Ihania vinkkejä herkulliselle brunssille! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihanalta nuo kaikki näyttävät! Tästähän sai uusia ideoita piknikkiä ja brunssia varten ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvistä ideoista..ihan uusia reseptejä minulle! Täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Brunssit on ihan parasta kotosalla! Koko jengi tekee yhdessä ilman kiirettä, syöminen tapahtuu rauhassa nautiskellen ja pitkän kaavan mukaan. Nuo herkkurullat olivat ihan uusi idea, varioitavissa ja varmasti herkkua!

  VastaaPoista
 5. Tästä sai jo hyviä vinkkeja huomiselle brunssille, kiitos ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista