tiistai 22. lokakuuta 2013

Suolaiset pannukakkuleivokset

Blogiringin kautta pääsin taas mukaan kivaan kampanjaan ja testaamaan Flora juoksevia kasviöljyvalmisteita.

Meidän perheessä amerikkalaiset pannukakut on suosittua niin aamiaisena, kuin ilta-tai välipalana. Aina ei kuitenkaan maistuisi makea ja niinpä päätin tehdä suolaisia pannukakkuja ja pitihän siihenkin joku twisti vielä keksiä. Eli pannukakkuleivoksia, olkaa hyvä!
Voit valmistaa taikinan ja täytteen edellisenä iltana jääkaappiin niin silloin voit tarjoilla näitä herkullisia leivoksia perheellesi myös kiireisempänä arkiaamuna. Paistamiseen ei mene kuin pieni hetki.

Valitsin testaukseen Flora Kulta juoksevan kasviöljyvalmisteen.


Halusin reseptin jossa pääsen kokeilemaan tämän käyttöä usealla tavalla ja tähän pannukakut sopi loistavasti koska rasvaa tarvitaan sekä paistamiseen että taikinaan.

Suolaiset pannukakut


 1. Sekoita kulhossa piimä, kananmunat, ja Flora Kulta kasviöljyvalmiste
 2. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet ja lisää ne toisten aineiden joukkoon kulhoon. 
 3. Sekoita tasaiseksi.
Nyt tulee yksi parhaista pannukakkutaikinan puolista. Tämän ylläolevan voit tehdä jo edellisenä iltana ja laittaa taikinan jääkaappiin tekeytymään ja näin aamulla säästyy aikaa.

Täyte

 • 100g valkosipulituorejuustoa
 • 150 ranskankermaa
 • kourallinen tuoretta ruohosipulia pieneksi leikattuna
 • pippuria
 • 150 g Serrano kinkkua tai muuta hyvää kinkkua
 1. Sekoita kaikki aineet lukuunottamatta kinkkua. Myös täytteen voi valmistaa jo edellisenä iltana 1. Paista pannukakkut lettupannulla. Käytä paistamisessa Flora Kultaa. Voit hyvin myös paistaa isolla pannulla ja tehdä pannukakkukakun leivosten sijaan.
 2.  Tästä määrästä tulee 4-6 leivosta, riippuen kuinka monta kerrosta teet.
 3. Levitä pannukakkujen kerrosten väliin täytettä ja pieneksi pilkottua kinkkua. Jätä jokaiseen leivokseen yksi kinkkusiivu ruusukkeeksi

Tälläistä aamiaista nauttiessa tuntuu arkipäiväkin juhlalta.


2 Comments: