lauantai 20. huhtikuuta 2013

Alpro Airy & Creamy kondiittorikoulussa

Sain mielettömän ihanan kutsun Blogiringiltä Alpro Airy Creamy kondiittorikouluun jossa pääsisimme Patisserie Teemun ja Markuksen oppiin.

Itse aika paljonkin aikoinaan soijatuotteita käyttäneenä olin äärimmäisen kiinnostunut tästä vatkattavasta  kermankaltaisesta Alpron Airy & Creamysta ja erityisesti siitä mitä Teemu ja Markus niistä loihtivat.


Meidät jaettiin kahteen porukkaan joista toinen meni  suoraan Teemun ja Markuksen oppiin ja toiselle porukalle oli pieni tietoisku Alprosta ja Airy & Creamysta. Eikä  tälläinen tilaisuus olisi mitään ilman ihania herkkuja.

 Kuohuva maistuu aina ;)

 Teemu toi meille mallikappaleet leivoksista, joihin saimme reseptit ja ne oli tarkoitus myös toteuttaa heidän avulla. Tässä ihana suklainen leivos, jossa oli sacherpohja, kirsikkakompottia ja suklaamoussea sekä vaniljavaahtoa


 Ja Paris-Brest, tuulihatturengas, jonka välissä taivaallisen hyvää paahdettua valkosuklaamoussea ja  vadelmia. Tämä täyte vei sydämeni.

Suolaistakin syötiin, salaattia ja ihania focaccialeipiä.

Ruokailun jälkeen siirryimme konditorian puolelle,
jossa vielä edellinen ryhmä viimeisteli  leivoksiaan ja sisällä olikin aika lämmin ja tiivis tunnelma.
Tämän toisen ryhmän kanssa ei ehditty juttelemaan , joten suurin osa jäi tuntemattomaksi.

Minun ryhmäni, johon kuului itseni lisäksi ainakin Terhi Terhin keittiössä-blogista, Meanwhile in Longfield  ja Soul kitchen sai tehtäväkseen valmistaa Black Forest dessertia ja koska kakkupohjat oli ajan säästämiseksi tehty jo valmiiksi, niin  meille jäi täytteiden valmistus ja leivoksien kokoaminen. Tässä valmistetaan  suklaamoussea.

 Suklaapohjan päälle tuli kirsikkakompottia. Markus näyttää mallia


 Päälle raastetaan vielä suklaata

 Loppusilaus ja valmista tuli.


Toinen ryhmä  valmisti  Paris Brestit  Teemun johdolla.
Itselleni suurin yllätys oli se että miten erinomaisia leivoksia saatiin aikaan soijatuotteita käyttämällä. Vaikka  olenkin leivonnassa soijatuotteita käyttänyt niin jollakin tapaa niistä on aina soijan maku puskenut läpi, mutta näissä sitä ei huomannut. Airy & Creamy tulee taatusti olemaan käytössä meillä jatkossakin, koska siitä saa aikaan maidottomia herkkuja, jotka taatusti maistuu kaikille eikä tarvitse tehdä erikseen maidottomia ja tavallisia.

Paris Brest on kokeilulistalla ja se taivallinen täyte tulee kokeiluun varmasti muussakin yhteydessä.

Iso kiitos Blogirinki, Alpro ja Patisserie Teemu & Markus
5 Comments:

 1. Sä pursotat mun blogissa ja minä vatkaan sun blogissa. Oli kiva ilta ja tosiaan tuo Airy & Creamy kyllä tulee testattua moneen kertaan kesän aikana.
  Huomenna kokeilen Paris brest:ejä, saapa nähä kuinka käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotan sun Paris Brest kokeilua. Hauskaa oli ja itsellä tosiaan käsitys noista soijakermoista muuttui kovasti.

   Poista
 2. Paris brestit taisivat selkeesti olla ihan kaikkien suosikit! :P Innolla odotan mihin kaikkeen te leivontamestarit keksitte käyttää sitä taivaallista täytettä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideoita on tosiaan sen paahdetun valkosuklaamoussen käyttöön vaikka kuinka. Saa nähdä miten kokeilut onnistuu.

   Poista
 3. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä saat aikaan soijatuotteista. Itse niitä joudun paljonkin käyttämään lasten allergioiden takia.

  VastaaPoista