maanantai 5. marraskuuta 2012

Cake popsien teko-ohje


Cake popsien teko-ohjetta on minulta monesti pyydetty ja nyt kun tein siskoni tyttären synttäreille ihan peruspopseja tämän kakun rinnalle, niin koitin räpsiä vähän vaihekuvia  jos niistä olisi jollekin apua.

Näihin popseihin tein massan suklaakakusta, jota jäi yli tehdessäni näitä kahvikuppikakkuja .
Muotokakkuja tehdessä monesti jääkin kakkupohjaa yli ja sen saa hyvin hyötykäyttöön vaikka popseihin.Jos et tee popseja samoihin juhliin, niin voit myös pakastaa ylijäävät kakkupalat myöhempää käyttöä varten.
Voit käyttää linkittämääni kakkua tai mitä tahansa muutakin kakkua. Itse paistan monesti mokkapalaohjeella pohjan ja käytän sen popseihin. Tai jos et välitä paistaa kakkua popseja varten nin voit käyttää myös keksejä.
Perusidea on että kakku/keksit murskataan ihan pieneksi ja joukkoon sekoitetaan esim. tuorejuustoa niin paljon että saadaan aikaiseksi hyvin koossa pysyvä massa.
Jos käytät esim. linkittämääni kakkupohjaa niin tarvitset lisäksi n.200g tuorejuustoa, voit valita joko maustamattoman tai maustetun (vanilja, appelsiini tms.) Tästä kakkupohjasta tulee ainakin 30 popsia.

 Pyörittele kakku/keksi tuorejuustomassasta haluamasi kokoisia palloja

Sulata muutama nappi Candy meltsejä, Simply meltsejä tai muutama pala suklaata. Näissä käytin mustaa Candy Meltsiä.Tökkää popsitikun kärki sulaan suklaaseen/meltsiin

Sitten tökkää tikku popsiin, suklaa/melts muodostaa ikäänkuin tulpan eikä popsi irtoa tikusta liian helposti
Laita popsit jääkaappiin tunniksi/pariksi jähmettymään tai pakastimeen vartiksi jos ei ole aikaa odotella ;)

Sulata suklaata/meltsejä, joko mikrossa tai vesihauteessa ja dippaa popsi sulaa suklaaseen

Naputtele tikkua joko sulatusastian reunaa vasten tai

sormea  vasten kevyesti, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois.

Koristeet kannattaa kiinnittää heti kun suklaa on vielä sulaa.

Näistä popseista tein sellaisia että ne tulee tarjolle popsi alaspäin tarjoiluastialle. Silloin ei tarvitse erikseen telinettä tms. kuivatusta tai tarjoilua varten . Popsien tarjoiluun on olemassa ihan telineitäkin esim. tämä, joka on helppo tuunata omiin juhliin sopivaksi. Tai popsit voi tökätä lasiin jonka täyttää esim. sokerilla.


4 Comments:

 1. nää on kyllä aina niin hyviä :)
  http://makeitaunelmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kivat ohjeet.Tota tikun kastamista suklaaseen en ole tajunnut joten täytyy kokeilla jos sen avulla tikut pysyisi paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tikkujen kastaminen auttaa siihen pysymiseen, joten kannattaa kokeilla. Muista vielä laittaa popsit kylmään hetkeksi sen jälkeen.

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta. Näillä minäki ehkä osaan tehdä :)

  VastaaPoista