lauantai 19. tammikuuta 2019

Banana Split Fudge


Banana Split makutomusokeri on ollut suosikkini siitä lähtien kun tein näihin donitseihin kuorrutteen siitä. Mielessä on ollut monta juttua mihin tätä ihanaa tomusokeria voisi kokeilla ja vihdoinkin ehdin testaamaan sen näihin fudgeihin.Resepti on helppo ja fudgen voi valmistaa mikrossa. Voit tehdä sen myös kattilassa jos et halua mikroa käyttää. Suosittelen kuitenkin varmimman lopputuloksen vuosi digitaalista lämpömittaria. Mutta tunnustan että olen itse samalla ohjeella tehnyt onnistuneesti myös ilman mittaria, mutta sinä varmaan ollut myös tuuria mukana.

Banana Split Fudge


1 tlk kondensoitua maitoa
125 g voita

  1. Vuoraan n.15-20cm x 15-20 cm vuoka leivinpaperilla, riippuen kuinka korkeita paloja haluat.
  2.  Laita kondensoitu maito ja voi mikron kestävään kulhoon, valitse reilun kokoinen kulho, koska fudge kuohuu loppuvaiheessa.
  3. Kuumenna kondensoitua maitoa ja voita sen aikaa että voi on sulanut ja sekoita tasaiseksi. 
  4. Lisää tomusokeri ja sekoita. Kuumenna 2 minuutin jaksoissa, välillä sekoittaen. Mittaa 8 minuutin jälkeen massan lämpötila, valmis massa on 118 astetta. Jos massa ei tässä vaiheessa ole vielä tätä, niin lämmitä massaa minuutin jaksoissa niin kauan kunnes lämpötila on saavutettu.
  5. Ripottele haluatessa esim. mikrovaahtokarkkeja vuokaan leivinpaperin päälle.
  6. Kaada fudgemassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Vaahtokarkit sulavat kuumassa fudgemassassa, joten vältä sekoittamasta massaa. Lisää myös fudgen päälle vaahtokarkkeja ja painele niitä kevyesti massaan. 
  7. Nosta fudge jääkaappiin jähmettymään. 
  8. Leikkaa jäähtynyt fudge paloiksi. Voit leikata fudgesta myös esim.piparimuoteilla paloja.
Tämän kokeilun myötä tuli ongelma että haluan haluan kokeilla myös monia muita makutomusokeri makuja tähän fudgeen. Miltä kuulostaisi esim. Strawberry Milkshake tai Orange Zest fudge. Täältä löytyy myös monia muita makuja . Miltähän sinun lempifudgesi maistuisi?

Herkullista viikonloppua!


0 Comments:

Lähetä kommentti