tiistai 7. toukokuuta 2013

Liukuväripursotus / terälehtipursotus Tätä kyseistä pursotusta olen käyttänyt jo vuonna 2011 yhdessä ristiäiskakussa, silloin en ollut ihan tyytyväinen lopputulokseen mutta myöhemmin useassa muussa eri kakussa. esim.tässä Luau teemaisessa kakussa lopputulos on ollut kiva.
Vanhassa blogissa minulla oli muistaakseni jonkinlainen ohjekin tämän pursotuksen tekoon, mutta kuvathan sieltä on kadonneet, joten monien pyydettyä ohjetta päätin sen tekaista ihan erillisenä tännekin.


 Helpoimmalla pääsee käyttämälä kolmea (tai niin monta kuin kerroksia haluaa/mahtuu) kertispussia ja kolmea tyllaa. Yksilläkin pärjää, siihen vinkki alempana.
Värjää kerma/kreemi haluttuihin sävyihin pastaväreillä ja laita jokainen väri eri pussiin jossa on pyöreä tylla. Tyllan koko voi olla eri se ei lopputulokseen vaikuta. Itselläni tässä alin tylla 6mm ja kaksi ylempää 10mm. 

Pursota kustakin pussista pyöreät pallot kakun kylkeen. Paina palettiveitsi (teelusikkakin käy) pallon keskeltä sivuun vetäen.


 Muista putsata palettiveitsi pyyhkimällä vaikka talouspaperiin aina siirtyessä seuraavaan väripalloon.


Litistä näin kaikki pallot.
Pursota aina seuraava  pallo edellisen "hännän" päälle


 Ja litistä sivuun vetäen jokainen pallo


Jatka niin pitkään että pääset kakun ympäri


 Viimeiseksi  voit jättää pelkän pallon tai litistää hiukan palloa keskeltä.

 Vinkki yhdellä tyllalla pursottamiseen

 Jos et omista montaa pyöreää tyllaa ja pursotinpussia, niin voit tehdä tämän myös yhdellä tyllalla ja pussilla. Teet vaan yhden kerroksen kerrallaan jasen jälkeen tyhjennät pussin ja täytät seuraavalla värillä ja jatkat seuraavan kerroksen edellisen päälle ja kolmannen ja neljännen eli kunnes kakun reuna on ylös asti pursoteltu.14 Comments:

 1. Minä tätä pursotusohjetta joskus kaipasinkin. Kiitos tästä.

  VastaaPoista
 2. Oi kuinka kaunis kakku. Kiva saada uusia ideoita pursotteluihin, vaikka voipi olla etten lähde näin monimutkaista yrittämään. Kaunista se on silti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan. Tämä on helppo tapa, toki vie hiukan aikaa mutta ei ole vaikeaa.

   Poista
 3. Ihana kakku! Millä väreillä olet värjännyt kerman? Sopiiko pastavärit tähän tarkoitukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Unohdin mainita värjäyksestä tarkemmin. Pastavärit on parhaita kerman värjäykseen, koska värin määrä jää niin pieneksi ettei vaikuta kermavaahdon rakenteeseen.

   Poista
 4. Kaunistakin kauniinpi kakku. Ja päällä yksi lempikukistani :) Ei sulla sattuisi olemaan ohjetta näihin kukkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näihin kukkiin ei ole sen tarkempaa ohjetta., mutta työn alla on useampikin kukkaohje.

   Poista
 5. Tämä on yksi mun lemppareista sun kakuista :) kaunis, herkullisen näköinen, värit on ihanan raikkaat, eivät kuitenkaan liian kirkkaat, joten kakku on yhä herkkullisen syötävän näköinen ja hibiscukset on niin kauniit ja niiden värit täydentää kauniisti kakun värejä. Erittäin onnistunut kaikinpuolin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) Tämä on yksi kakuista joihin itsekin olin tyytyväinen ;)

   Poista
 6. Kiva vinkki, kiitos! Kakku on tosi hauska. Pitääkin tässä joku päivä kokeilla, että miten saan tuon pursotuksen toimimaan maidottomien vaihtoehtojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tekemään maidottomasta margariinista voikreemin tai kokeile Alpron airy & creamy soijapohjaista kermankaltaista tuotetta. Siitä tulee marenkimainen vaahto.

   Poista
 7. Tätä pursotusta tekisi mieli kovasti kokeilla. Pitäneekö tehdä pikku kakku, johon sitä uskaltais kokeilla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, ei tämä vaikeaa ole, tietty työ vaiheita enemmän kun peruspursotuksessa, mutta helppoa kuitenkin.

   Poista
 8. Nätti kakku ja joskus tätä pursotustyyliä pitäisi kokeillakin! :)

  VastaaPoista