tiistai 18. kesäkuuta 2019

Kokkikoulussa Gohan Wine Barissa ja taivaallinen mutakakku



Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Maldonin ja Tabascon kanssa.





Pääsin mukaan Maldonin ja Tabascon järjestämään ihanaan kokkikouluiltaan muutaman muun bloggaajan kanssa Gohan Wine Bariin. Keittiömestarina siellä häärii Marcos Goin, joka oli loihtinut meille reseptiikan iltaa varten. Meidät jaettiin kolmeen ryhmään ja luontevasti minä olin jälkkäriryhmässä mm.Pullahiiren leivontanurkan Tarun kanssa.
Kaikki illan ruuat ja juomat alkudrinkistä jälkiruokaa oli maustettu Maldonin suolalla ja Tabascolla. Näistä varsinkin jälkiruoka inspiroi niin paljon että heti samalla viikolla piti kotona testailla Tabascoa ja Maldonin savusuolaa kotonakin leivonnaisiin ja jälkkäreihin, niinpä jaan postauksen lopuksi yhden oman kokeiluni , joka löi minut itsenikin ällikällä. Lisää reseptiikkaa löytyy myös täältä.



Baarimestari Juri Kautto oli paikalla tekemässä meille drinkkejä ja halutessaan pääsi myös itse kokeilemaan baarimikon taitojaan.




Alkuruokana oli luomukaritsa- tai punajuuritartar , isomaksaruohoa, samettikukkkamajoneesia ja lehtikaalisipsejä. Vaikka tabascoa oli niin majoneesissa kuin tartarissakin niin maku oli erittäin hienostunut eikä Tabascon tulisuus puskenut liikaa läpi. Ruuan kanssa tarjoiltiin itse tehtyä juurileipää.....joka oli ihan parasta.  Ruuan nautimme viihtyisällä pienellä pihaterassilla.






Tulaisuus oli mukavan rento, vaikka vaikka meille olikin järjestetty ohjelmaa niin aikaa fiilistelyyn ja kuvaamiseen jäi kivasti sillä aikaa kun oma ryhmä ei ollut keittiövuorossa. Oli myös kiva päästä seuraamaan muiden bloggaajien kokkailua, yleensä kokkaustilaisuudet etenee niin vauhdilla että ei ehdi muiden tekemisiä edes huomaamaan.

Pääruokana pihalla valmistettiin mm.hiillostettua makrillia ja uutta sipulia , joka tarjoiltiin villiyrttisalaatin ja mätimajoneesin kanssa. Sen lisäksi saimme itse tehtyjä Jalotofu täyttteisiä tortellineja pecorino kastikkeessa fermentoitujen tomaattien ja karhunlaukan kanssa.








 Jälkiruoan jälkeen pääsin hommiin keittiöön. Tarkoituksenamme opli valmistaa jälkiruuaksi Crack Buns jossa täytteenä Raparperi-Tabasco Froyo ja koristeena ketunleipää ja keto-orvokkia.

Valmistusvaiheista ei harmittavasti ole valokuvia , koska itse olin keittiön puolella mutta Pullahiiren blogista löytyy tarkempi selostus ja reseptikin tästä jälkkäristä, sillä hän innostui niitä kotonaan vielä leipomaan uudestaan . Crack Bun on tuulihattutaikinasta valmistettu leivonnainen, jonka päälle tulee sokeritaikina joka uunissa krakeloituu tuulihatun pinnalle luoden hauskaa tekstuuria leivonnaiseen. Vuohenmaitojogurtista valmistetusta Froyosta pidin erittäin paljon ja pieni määrä Tabascoa teki siitä erittäin hyvää. Tästä intoutuneena jossain vaiheessa myöhemmin jaan teille myös oman jäätelöreseptini , jossa on myös Tabascoa viimeistelemässä makua.



Ilta oli älyttömän kiva ja aika kului siivillä. Tuntui että iltaa olisi voinut jatkaa loputtomiin. Tälläisiä mukavan rentoja tilausuuksi saisi olla useamminkin.
Jos joku vielä jaksaa tämän kuvatulvan ja fiilistelyn jälkeen innostua niin tässä vielä oma kokeiluni leivonnaisesta johon hyödynsin Tabascoa ja Maldonin huippuihanaa savusuolaa joka useimmiten mielletään suolaisten ruokien maustajana. Tämä resepti itseasiassa syntyi mielessäni puoliksi unessa, mitä käy minulle usein. Herään yöllä ja jokin idea putkahtaa mieleen ja se on kirjattava heti ylös sillä muuten se on todennäköisesti aamulla jo unohtunut.

Suklaan ja chilin yhdistelmä on tietysti jo vanha keksintö, joten sisällään tässä ei ole mitään uutta. Otin lempi mutakakkuohjeeni ja lisäsin taikinaan Tabascoa, varovasti teelusikallisen ja sen lisäksi pari hyppysellistä Maldonin savusuolaa. Taikina itsessään maistuu jo niin erinomaiselle että tiesin onnistuneeni jo siinä vaiheessa. Viimeistelin vielä valmiin mutakakun ripottelemalla päälle Maldonin savusuolaa ja siinä oli napakymppi......taivallisen hyvä mutakakku joka sai ihan uusia ulottuvuuksia.




Mutakakku

n.18 cm irtopohjavuoka

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • pari hyppysellistä Maldon savusuolaa
  • 1-2 tl Tabascoa
  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, halutessa laita myös reunoille leivinpaperisuikaleet
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  3. Mittaa jauhot ja suola valmiiksi
  4. Pilko suklaa pieneksi ja sulata mikronkestävässä astiassa voin kanssa
  5. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi
  6. Lisää sula suklaa-voiseos munasokerivaahtoon.
  7. Lisää jauho-suolaseos lastalla nostellen.
  8. Lisää lopuksi Tabasco. Laitoin 1 teelusikallisen ja maku oli ienostunut ja ainoastaan maistui lopussa hiukan kielenpäällä tulisuutta. Jos kaipaa enemmän potkua lisää Tabascoa hiukan mutta älä laita liikaa ettei se peitä suklaan makua.Kaada taikina vuokaa ja paista 15-20 min. Kakku hyytyy hiukan vielä jäähtyessään, joten ei haittaa jos se tuntuu hiukan löysältä tässä vaiheessa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ripottele vielä jäähtyneen kakun päälle hiukan savusuolakiteitä. Lupaan että maku on taivaallinen.












1 Comments:

  1. Ilta oli todella hauska! Tuo mutakakku täytyy kyllä testata viipymättä. Kivaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista