lauantai 3. marraskuuta 2012

Monster High Draculaura kakku








Siskon tytölle tein Monster High kakun, Lahjaksi oli menossa kyseinen nukke, joten yhdistettiin sitten kakku tähän nukkeen.

Kakussa on 7 munan sienikakkupohja.
Täytteenä kinuski-ja vadelmatäytteet.


Sienikakkupohja
  • 7 munaa
  • 3,5dl sokeria
  • 13 rkl kiehuvaa vettä
  • 6dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, tähän menee 5-10min riippuen vatkaimen tehosta jne. Sen jälkeen lisää  kiehuvaa vettä vähitellen koko ajan seosta vatkaten. Jatka vatkaamista noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon jauho-leivinjauheseos varovasti sekoittaen siivilän läpi. Paista pohja voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuuassa tai pellillä leivinpaperin päällä.
Paista 175 astetta, n.35-40 min. Pellillä paistaessa on paistoaika lyhyempi eli n. 15-20min ja paistolämpötila 200 astetta.
Kakun paistoin reunavuoassa ja täytin sen kelmutettuun muovikulhoon jota jatkoin korkeammaksi reunakalvolla, joka näkyykin tässä kuvassa vielä kakun alareunassa.

Nukke sai ympärilleen kelmua ennen kakkuun tökkäämistä.
        Kakkuun tein nuken mentävän reiän.
Kakku sai päällensä vielä vadelmatäytettä, johon lisäsin vielä tuorejuustoa, jotta koostumus olisi tukevampi.
Kakun päällystämisen aloitin etuosasta, ja tähän  nämä vaihekuvat sitten jääkin, koska kamera unohtui sivuun kun jatkoin kakun tekoa tästä eteenpäin, hups...

Seuraava kuva onkin sitten valmiista kakusta.



Mukaan lähtee myös cakepopseja samoissa väreissä, kuorrutus mustalla Candy Meltsillä ja pinkkejä nomparelleja. Popseihin postaan vielä erillisen teko-ohjeen vaihekuvineen, koska sitä on usemmankin kerran toivottu.

9 Comments:

  1. Tästä muuten saattaisi meidän pienin tykätä! :) Hieno idea!

    VastaaPoista
  2. Vau, mikä kakku!!!

    VastaaPoista
  3. Hieno ku mikä! Minkä kokosessa kakkuvuoassa paistoit kakun? -Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ole ihan varma, koska paistan pohjat yleensä säädettävässä reunavuoassa. Mutta todennäköisesti olen paistanut mahdollisimman pienellä halkaisijalla, jotta olen saanut korkeutta pohjaan.

      Poista
    2. Hieno me tehtiin tommonen Monster hogh kakku;):)!

      Poista